Nieuws

Huisartsen in Heemstede starten pilot met Zodos

Na een uitgebreid onderzoek naar persoonlijke gezondheidsomgevingen hebben huisartsen van GEZ (geïntegreerde eerstelijnszorg) Heemstede gekozen om gebruik te gaan maken van de persoonlijke gezondheidsomgeving van Zodos.

Het is de ambitie van GEZ Heemstede om patiënten met diabetes die in staat zijn meer aan zelfmanagement te doen op een actieve wijze te gaan ondersteunen. Hierbij wordt gedacht aan het ondersteunen van deze patiënten met zelf-monitoring en zelf-behandelingselementen en nieuwe communicatievormen in de omgang met zorg-professionals, waardoor de patiënten actiever participeren in besluitvormingsprocessen bij hun zorg en behandeling.

'We hebben meerdere leveranciers gezien en gesproken, maar alleen Zodos voldeed écht aan de wensen van onze patiënten. Het is een een zeer overzichtelijke tool, die communiceert met het HIS zoals huisartsen gewend zijn en de professionals voorziet van goede en tijdige signaleringen. We zijn blij met Zodos de volgende stappen te kunnen gaan zetten.', aldus projectleider Noortje Brouwers.

In eerste instantie wordt gestart met een pilot met een beperkte groep diabetespatiënten van drie huisartsen.

Terug