Nieuws

Veilig gezondheidsgegevens uitwisselen tussen patiënt en praktijk

Smarthealth.nl - Op verschillende plekken in Nederland richt het MedMij-programma kickstartomgevingen in, waar zorgaanbieders en patiënten digitaal gegevens uitwisselen. In Groningen sturen patiënten met diabetes type 2 digitaal hun gezondheidsgegevens door naar de huisartsenpraktijk. Een praktijkondersteuner kijkt op afstand mee naar hun meetresultaten, waardoor sommige patiënten minder vaak op controle hoeven te komen. Die kickstartomgeving is de proef op de som om te bekijken of zelfgemeten gegevens van patiënten op een gestructureerde manier in het ICT-systeem van de huisarts kunnen komen.

Op de site van Smarthealth kunt u het hele artikel lezen

Zodos in het Dagblad van het Noorden

In het Dagblad van het Noorden heeft op 25 januari een artikel gestaan waarin ook Zodos is genoemd. Hieronder kunt u het hele artikel lezen.

Lees meer

Huisartsen in Heemstede starten pilot met Zodos

Na een uitgebreid onderzoek naar persoonlijke gezondheidsomgevingen hebben huisartsen van GEZ (geïntegreerde eerstelijnszorg) Heemstede gekozen om gebruik te gaan maken van de persoonlijke gezondheidsomgeving van Zodos.

Het is de ambitie van GEZ Heemstede om patiënten met diabetes die in staat zijn meer aan zelfmanagement te doen op een actieve wijze te gaan ondersteunen. Hierbij wordt gedacht aan het ondersteunen van deze patiënten met zelf-monitoring en zelf-behandelingselementen en nieuwe communicatievormen in de omgang met zorg-professionals, waardoor de patiënten actiever participeren in besluitvormingsprocessen bij hun zorg en behandeling.

Lees meer