Screenshot van Zodos dashboard

Over Zodos

 

Zodos is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO): een levenslang hulpmiddel om relevante gezondheids-informatie te verzamelen, te beheren en te delen en om de regie te kunnen nemen over eigen gezondheid. In Zodos kunt u digitale kopie├źn van bestaande (elektronische) medische dossiers van zorgaanbieders bewaren en eigen gegevens zoals zelfmeetwaarden toevoegen. Een PGO als Zodos is een aanvulling op de bestaande medische dossiers van zorgaanbieders.

 

Zelf managen van eigen gezondheid

Door zelf een persoonlijk plan te maken, doelen te stellen, streefwaarden te bepalen en zelfmetingen vast te leggen wordt u ondersteund in zelfmanagement. Gegevens van een draadloze weegschaal zijn makkelijk in te zien in Zodos. Bovendien zijn gezondheidsapps zoals Fatsecret en stappentellers van Fitbit te koppelen aan Zodos.

 

draadloze weegschaal

Veilig uitwisselen van informatie

Informatie die u verzamelt kunt u beveiligd naar uw zorgverlener sturen, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een consult. Welke gegevens dit zijn en voor welke periode bepaalt u helemaal zelf. Zodos is zo gemaakt dat uw huisarts gegevens die u stuurt automatisch in zijn of haar informatiesysteem kan verwerken. Voor andere zorgaanbieders is een speciaal zorgaanbiedersportaal gemaakt.

In juni 2016 heeft Zodos zich verbonden aan de ontwikkeling van MedMij. MedMij stelt spelregels op voor het uitwisselen en gebruiken van gezondheidsgegevens. Producten en organisaties die voldoen aan MedMij, moeten zich aan deze spelregels houden. Het betekent dat zij op een door MedMij goedgekeurde manier gegevens met elkaar uitwisselen en met deze gegevens omgaan. Namelijk op de MedMij manier: veilig en betrouwbaar.

 

medicatie

Aanvragen van herhaalmedicatie

In Zodos kunt u een overzicht van uw medicatie bijhouden. Op basis van dit medicatieoverzicht kan heel eenvoudig herhaalmedicatie worden aangevraagd.

 

medicatie

 

Invullen van vragenlijsten

Zodos beschikt standaard over een aantal vragenlijsten. Deze ingevulde vragenlijsten kunt u delen met uw zorgverlener. Zorgaanbieders kunnen ook vragenlijsten op maat aanbieden.